De App voor jou

Waar ben jij trots op?

Met de app Samen Laten Werken verzamel je momenten waar je trots op bent of waar je aan wilt werken. Dat doe je voor jezelf. Met een klik op de knop voeg je bijdrages toe aan je dossier. Dat kan realtime, maar ook ’s avonds van achter je computer. Je kunt er per bijdrage voor kiezen om die te delen; en zo ja met wie. Zo kun je feedback vragen en ook geven met alle collega’s in je netwerk die het ook Samen Laten Werken. Vandaag de dag niet onbelangrijk: dat kan ook als je niet bij elkaar in de klas zit. Met deze eigenschappen is de Samen Laten Werken app voor het onderwijs eigenlijk onmisbaar voor iedereen die -bijvoorbeeld- bezig is met collegiale consultatie of leerkracht.

Competenties

Een overzicht van alle competenties die voor jou als leerkracht belangrijk zijn heb je letterlijk in je broekzak. Samen Laten Werken heeft alle competenties opgenomen in de app.  Je kunt die gebruiken voor de reflectie op je eigen handelen, maar ook om je bijdrages te labelen. Zo heb je altijd zicht op je pedagogische kwaliteiten en de foto’s, video’s of documenten die je daarvoor hebt toegevoegd. Er is meer: aan de hand van de competenties kun je in een handomdraai je eigen POP schrijven en 360 graden feedback vragen.

360 graden feedback

Met de app kun je meer dan alleen de competenties raadplegen. Je kunt per onderdeel aangeven waar je trots op bent; en waar je aan wilt werken. Je kunt ook per onderdeel aangeven waar je 360 graden feedback op wilt vragen; daar de bijdrages uit je dossier bij selecteren; en aangeven bij wie je dat wilt doen. Zo geef en vraag je feedback in een handomdraai; kan iemand reflecteren op je didactisch handelen ook als het niet uitkomt om live in je klas aanwezig te zijn. De app van Samen Laten Werken maakt het mogelijk. Wilt je onafhankelijk feedback vragen? Ook dat kan, bij Samen Laten Werken.

POP

Je bijdrages, 360 graden feedback en eigen reflecties zijn de perfecte basis voor je Persoonlijk Ontwikkelings Plan. Nooit meer in de avonduurtjes krabbelen achter je oren wat nu ook al weer de belangrijkste ontwikkelpunten waren, want die heb je gaandeweg, rechtstreeks in de praktijk, al verzameld. Met een klik op de knop stel jij je POP samen. Om te bespreken op school. Of vraag onafhankelijk feedback aan Samen Laten Werken. Professionalisering in je broekzak.

Opleidingsscholen – Pabo

Een veelgevraagde oplossing is het gebruik van de Samen Laten Werken app door studenten van opleidingsscholen. Met Samen Laten Werken kun je verslag doen van je stage, inclusief beeld of videomateriaal en de relevante competenties, rechtstreeks vanuit de app. Voordat jij van je stageschool wegfietst, heeft je begeleider het verslag al binnen en jij mogelijkerwijs je feedback. Scheelt dat werk: ja, dat scheelt enorm in de administratieve rompslomp.

Opleidingsscholen kunnen gebruik maken van eigen competentiesets. Het is ook mogelijk dat Samen Laten Werken eigen apps (private label) voor de opleidingsschool in de App- en de Play Store zet.

Loopbaanontwikkeling

De oplossing van Samen Laten Werken is ook uitermate geschikt voor loopbaanontwikkeling: begeleid leerlingen met onze app in je broekzak. Voor het begeleiden van leerlingen zijn specifieke competentie-sets ontwikkeld. Het is ook mogelijk eigen competentie-sets te gebruiken. Uitgangspunt is dat elke leerling zijn eigen dossier heeft. Een stagecoördinator heeft de mogelijkheid om vanuit zijn eigen omgeving het dossier van de leerling te openen, en kan daarvoor ook autorisatie geven aan stage-verlenende bedrijven. Zo werken stagecoördinator, leerling en stage-verlenend bedrijf optimaal en beveiligd samen en wordt er gaandeweg gebouwd aan het dossier. Dat scheelt enorm in de administratieve last.

Je bezoekverslag? Met Samen Laten Werken schrijf je het verslag in de metro of tram, terwijl je terug gaat naar school. Omdat er minder tijd zit tussen bezoek en verslag is de verslaglegging nauwkeuriger en zie je minder snel iets over het hoofd.

App- en Play Store

Download in de App StoreDownload in de Play Store

De app van Samen Laten Werken staat in App- en Play Store. We stellen de app graag beschikbaar als je daar interesse in hebt. We horen graag van je.

Je privacy is uitstekend geregeld. Geen losse flodders via e-mail of social media. Jij bent in charge. Verwissel je van baan, dan verhuist je dossier net zo hard mee als je kennis en ervaring. Zo houd je grip op de zaak en doe je optimaal recht aan jouw kwaliteiten. Dat is Samen Laten Werken.

Wanneer ga jij het het Samen Laten Werken?